Shri Hanuman Chalisa in Hindi lyrics श्री हनुमान चालीसा हिंदी में 2022 pdf download

Shri Hanuman Chalisa

Shri Hanuman Chalisa in Hindi lyrics श्री हनुमान चालीसा हिंदी में लिरिक्स के साथ PDF में Download करे जिसमे पाठ आरती चौपाई दोहा बजरंग बाण और भजन है हनुमान जी पूरे भारत में सबसे ज्यादा लोकप्रिय देव हैं और पुरे भारत में शायद ही कोई गाँव होगा जहा हमारे प्यारे बजरंग बलि का मंदिर न होगा इस कलयुग के समय में श्री राम भक्त हनुमान ऐसे देव है जो थोड़ी सी ही पूजा पाठ में प्रसन्न हो कर सभी कष्टों का निवारण कर देते हैं तो आइये आपके लिए हनुमान चालीसा हिंदी में उपलब्ध है hanuman chalisa pdf में भी डाउनलोड कर सकते है जिसका लिंक पोस्ट के अंत मे है

हनुमान चालीसा Hanuman Chalisa

दोहा

श्रीगुरु चरन सरोज रज निजमनु मुकुरु सुधारि।
बरनउँ रघुबर बिमल जसु जो दायकु फल चारि।।
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार।
बल बुधि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार।।

चौपाई

जय हनुमान ज्ञान गुन सागर। जय कपीस तिहुं लोक उजागर।। रामदूत अतुलित बल धामा। अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।।

महावीर विक्रम बजरंगी। कुमति निवार सुमति के संगी।। कंचन वरन विराज सुवेसा। कानन कुण्डल कुंचित केसा।।

हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै। काँधे मूँज जनेऊ साजै। शंकर सुवन केसरीनंदन। तेज प्रताप महा जग वन्दन।।

विद्यावान गुणी अति चातुर।राम काज करिबे को आतुर।। प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया। राम लखन सीता मन बसिया।।

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा। विकट रूप धरि लंक जरावा।। भीम रूप धरि असुर संहारे। रामचंद्र के काज संवारे।।

लाय सजीवन लखन जियाये। श्रीरघुबीर हरषि उर लाये।। रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई। तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं। अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं।। सनकादिक ब्रह्मादि मुनीशा। नारद सारद सहित अहीसा।।

जम कुबेर दिगपाल जहां ते। कवि कोविद कहि सके कहाँ ते।। तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा। राम मिलाय राज पद दीन्हा।।

तुम्हरो मंत्र विभीषन माना। लंकेश्वर भये सब जग जाना।। जुग सहस्र योजन पर भानू। लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं। जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।। दुर्गम काज जगत के जेते। सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।

राम दुआरे तुम रखवारे। होत न आज्ञा बिनु पैसारे।। सब सुख लहै तुम्हारी सरना। तुम रक्षक काहू को डरना।।

आपन तेज सम्हारो आपै। तीनों लोक हांक तें कांपै।। भूत पिसाच निकट नहिं आवै। महाबीर जब नाम सुनावै।।

नासै रोग हरै सब पीरा। जपत निरंतर हनुमत बीरा।। संकट तें हनुमान छुड़ावै। मन क्रम वचन ध्यान जो लावै।।

सब पर राम तपस्वी राजा। तिनके काज सकल तुम साजा। और मनोरथ जो कोई लावै।सोई अमित जीवन फल पावै।।

चारों युग परताप तुम्हारा। है परसिद्ध जगत उजियारा।। साधु-संत के तुम रखवारे। असुर निकंदन राम दुलारे।।

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता। अस वर दीन जानकी माता।। राम रसायन तुम्हरे पासा। सदा रहो रघुपति के दासा।।

तुम्हरे भजन राम को भावै। जनम-जनम के दुख बिसरावै।। अन्त काल रघुबर पुर जाई। जहाँ जन्म हरि-भक्त कहाई।।

और देवता चित्त न धरई। हनुमत सेई सर्व सुख करई।। संकट कटै मिटै सब पीरा। जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।

जै जै जै हनुमान गोसाईं। कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।। जो सत बार पाठ कर कोई। छूटहिं बंदि महा सुख होई।।

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा। होय सिद्धि साखी गौरीसा।। तुलसीदास सदा हरि चेरा। कीजै नाथ हृदय महँ डेरा।।

दोहा

पवनतनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।


हनुमान चालीसा हिंदी में Hanuman Chalisa lyrics in Hindi pdf Download हनुमान चालीसा हिंदी में Hanuman Chalisa lyrics in Hindi pdf Download


Hanuman Chalisa Lyrics in English

 

Shri Guru Charan Sarooja-raj Nija manu Mukura Sudhaari

Baranau Rahubhara Bimala Yashu Jo Dayaka Phala Chari

Budhee-Heen Thanu Jannikay Sumirow Pavana Kumara

Bala-Budhee Vidya Dehoo Mohee Harahu Kalesha Vikaara…

 

Jai Hanuman gyan gun sagar । Jai Kapis tihun lok ujagar

Ram doot atulit bal dhama । Anjaani-putra Pavan sut nama…

Mahabir Bikram Bajrang । Kumati nivar sumati Ke sangi

Kanchan varan viraj subesa । Kanan Kundal Kunchit Kesh

Hath Vajra Aur Dhuvaje Viraj । Kaandhe moonj janehu sajai

Sankar suvan kesri Nandan । Tej prataap maha jag vandan…

Vidyavaan guni ati chatur । Ram kaj karibe ko aatur

Prabu charitra sunibe-ko rasiya। Ram Lakhan Sita man Basiya

Sukshma roop dhari Siyahi dikhava । Vikat roop dhari lank jarava

Bhima roop dhari asur sanghare । Ramachandra ke kaj sanvare…

Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye । Shri Raghuvir Harashi ur laye

Raghupati Kinhi bahut badai । Tum mam priye Bharat-hi-sam bhai

Sahas badan tumharo yash gaave । Asa-kahi Shripati kanth lagaave

Sankadhik Brahmaadi Muneesa । Narad-Sarad sahit Aheesa…

Yam Kuber Digpaal Jahan te । Kavi kovid kahi sake kahan te

Tum upkar Sugreevahin keenha । Ram milaye rajpad deenha

Tumharo mantra Vibheeshan maana । Lankeshwar Bhaye Sub jag jana

Yug sahastra jojan par Bhanu । Leelyo tahi madhur phal janu…

Prabhu mudrika meli mukh mahee । Jaladhi langhi gaye achraj nahee

Durgaam kaj jagath ke jete । Sugam anugraha tumhre tete

Ram dwaare tum rakhvare । Hoat na agya binu paisare

Sub sukh lahae tumhari sar na । Tum rakshak kahu ko dar naa…

Aapan tej samharo aapai । Teenhon lok hank te kanpai

Bhoot pisaach Nikat nahin aavai । Mahavir jab naam sunavae

Nase rog harae sab peera । Japat nirantar Hanumant beera

Sankat se Hanuman chudavae । Man Karam Vachan dyan jo lavai…

Sab par Ram tapasvee raja । Tin ke kaj sakal Tum saja

Aur manorath jo koi lavai । Sohi amit jeevan phal pavai

Charon Yug partap tumhara । Hai persidh jagat ujiyara

Sadhu Sant ke tum Rakhware । Asur nikandan Ram dulhare…

Ashta-sidhi nav nidhi ke dhata । As-var deen Janki mata

Ram rasayan tumhare pasa । Sada raho Raghupati ke dasa

Tumhare bhajan Ram ko pavai । Janam-janam ke dukh bisraavai

Anth-kaal Raghuvir pur jayee । Jahan janam Hari-Bakht Kahayee…

Aur Devta Chit na dharehi । Hanumanth se hi sarve sukh karehi

Sankat kate-mite sab peera । Jo sumirai Hanumat Balbeera

Jai Jai Jai Hanuman Gosahin । Kripa Karahu Gurudev ki nyahin

Jo sat bar path kare koyi । Chutehi bandhi maha sukh hoyi…

Jo yah padhe Hanuman Chalisa । Hoye siddhi sakhi Gaureesa

Tulsidas sada hari chera । Keejai Nath Hridaye mein dera…

Keejai Nath Hridaye mein dera…

 

Pavan Tanay Sankat Harana, Mangala Murati Roop…

Ram Lakhana Sita Sahita Hriday Basahu Soor Bhoop.


Hanuman Chalisa Lyrics in English pdf downloadHanuman Chalisa Lyrics in English pdf download


हनुमान चालीसा का पाठ करने के फायदे hanuman chalisa ka paath karne ke fayade

लोग अपनी श्रद्धानुसार हनुमान चालीसा का पाठ करते है कोई सात बार हनुमान चालीसा का पाठ करता है तो कोई ११ बार हनुमान चालीसा का पाठ ( hanuman chalisa ka paath ) करता है हनुमान चालीसा की एक एक चोपाई सभी लोगों की समस्या का समाधान है जो सभी को लाभ पहुँचाती है हनुमान जी की उपासना से प्राणशक्ति बढ़ती है जो भय संदेह को दूर करने में आत्म बल देती है

हनुमान चालीसा का पाठ से सभी की आर्थिक दिक्कतें दूर होती है जो कोई व्यक्ति हनुमान चालीसा का पाठ पूरी लगन से करता है उसकी सभी दुःख मुसीबत हनुमान जी हर लेते है
हनुमान चालीसा की एक चौपाई है ‘भूत पिशाच निकट नहीं आवे, महावीर जब नाम सुनावे। हनुमान जी सभी नकारात्मक शक्तियों और भूत पिशाच से हमारी रक्षा करते है और बुरी आत्माओ का नाश करते है

 

Aarti Hanuman Ji Ki Hindi Mein, हनुमान आरती इन ह‍िंदी

 

आरती कीजै हनुमान लला की। दुष्ट दलन रघुनाथ कला की

जाके बल से गिरिवर कांपे। रोग दोष जाके निकट न झांके

अनजानी पुत्र महाबलदायी। संतान के प्रभु सदा सहाई

दे बीरा रघुनाथ पठाए। लंका जारी सिया सुध लाए

लंका सो कोट समुद्र सी खाई। जात पवनसुत बार न लाई

लंका जारी असुर संहारे। सियारामजी के काज संवारे

लक्ष्मण मूर्छित पड़े सकारे। आणि संजीवन प्राण उबारे

पैठी पताल तोरि जम कारे। अहिरावण की भुजा उखाड़े

बाएं भुजा असुरदल मारे। दाहिने भुजा संतजन तारे

सुर-नर-मुनि जन आरती उतारे। जै जै जै हनुमान उचारे

कंचन थार कपूर लौ छाई। आरती करत अंजना माई

लंकविध्वंस कीन्ह रघुराई। तुलसीदास प्रभु कीरति गाई

जो हनुमान जी की आरती गावै। बसी बैकुंठ परमपद पावै

आरती कीजै हनुमान लला की। दुष्ट दलन रघुनाथ कला की

 


Hanuman Chalisa pdf Hanuman Chalisa pdf | Hanuman Chalisa pdf Hanuman Aarti pdf


Shri Hanuman Chalisa in Hindi lyrics
Shri Hanuman Chalisa in Hindi lyrics